Η ομάδα του “Ρωμαίου”
Μάρκος Αντώνιος Ραφαέλι
Το πλήρες όνομα του “Ρωμαίου” δεν το γνωρίζει κανείς, όμως όλοι ξέρουν ότι αν θέλουν να εξασφαλίσουν αρχαία αντικείμενα υψηλής αξίας, δεν έχουν παρά να τον αναζητήσουν. Αδίστακτος τυμβωρύχος, εξαιρετικός συλλέκτης και έμπορος αρχαιοτήτων ο ίδιος, δεν χάνει τον καιρό του για ότι λάμπει και δεν είναι χρυσός. Το ψευδώνυμό του έχει συνδεθεί με τις μεγαλύτερες ληστείες στην ιστορία της αρχαιολογίας. Κανείς όμως δεν θα μπορούσε ποτέ να φανταστεί πως αυτή η σκοτεινή φιγούρα του παρασκηνίου υπήρξε κάποτε ένας πολλά υποσχόμενος αρχαιολόγος. Μια χούφτα ανθρώπων, ίσως και να θυμόταν το πρόσωπό του. Ο ίδιος από την άλλη, είχε αποκτήσει εμμονή με έναν από όλους εκείνους που θα ήθελαν να λέγονται αρχαιολόγοι. Ο Κυψέλης, ο απατεώνας που του είχε κλέψει την δόξα μέσα από τα χέρια. Η νέμεσής του, από την εποχή των ανασκαφών στο Τελ Κάμπρι της Ναχαρίγια, στο Ισραήλ. Εκεί βρέθηκε σαν φοιτητής, ως μέλος της ομάδας Νιμάγιερ του πανεπιστημίου της Χαϊδελβέργης. Θυμάται πως με τον Κυψέλη είχαν αρχίσει να αναπτύσσουν μία ισχυρή φιλία, που όμως έμελλε να δοκιμαστεί όταν αποδόθηκαν τα εύσημα των ανακαλύψεων στην ομάδα του καθηγητή Κεμπίνσκι και πιο συγκεκριμένα στον καταραμένο Κλεοπάτρα Κυψέλη.
Όταν είδε τον νεαρό φοιτητή λουσμένο στις δάφνες, να συγκεντρώνει τα φώτα της δημοσιότητας, θόλωσε, δεν άντεξε και ξέσπασε με βρισιές και φωνές μέσα στην αίθουσα που ήταν γεμάτη με δημοσιογράφους. Εκείνη η στιγμή υπήρξε και η τελευταία επίσημη εμφάνιση του “Ρωμαίου” με το κοσμικό του όνομα, Μάρκος Αντώνιος Ραφαέλι. Η πικρία του αντί να σιγάσει με τα χρόνια μετατράπηκε σε μίσος και μετά σε μια μόνο σκέψη, εκδίκηση. Φήμες θέλουν τον “Ρωμαίο” να είναι υπάλληλος του Βατικανού και έτσι να εξασφαλίζει την προστασία για να δρα στο παρασκήνιο, ενώ όλα αυτά τα χρόνια πολλά έχουν ακουστεί και δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι μέσω αυτού η Αγία Έδρα προσπαθεί να βάλει χέρι στον κόσμο της αρχαιολογίας, με σκοπό κυρίως να εξαφανίσει όσα δεν πρέπει να δουν ποτέ το φως του ήλιου.
Όλα αυτά τα χρόνια είχε καταφέρει άλλοτε να κλέψει και άλλοτε να καταστρέψει μερικές από τις πιο σημαντικές αρχαιότητες, για τις οποίες ο κόσμος δε θα μάθαινε ποτέ. Όλα αυτά τα χρόνια δεν άφησε ποτέ από τα μάτια του τον μισητό εχθρό του. Είχε βάλει συνεργάτες του να παρακολουθούν τον Κυψέλη, αλλά ποτέ δεν φαντάστηκε ότι ο ελεεινός αυτός κλέφτης τη τύχης, όπως τον χαρακτήριζε, θα εξαφανιζόταν σε μια στιγμή. Ο “Ρωμαίος” το είχε βάλει σκοπό να ξεπεράσει τον καθηγητή, για αυτό και δεν θα επέτρεπε ποτέ και σε κανέναν να του κλέψει για μία ακόμα φορά την δόξα από τα χέρια. Σε λιγότερο από 24 ώρες, από την ανακοίνωση της εξαφάνισης του καθηγητή είχε ήδη επικοινωνήσει με τα “Κοράκια”. Την ομάδα ειδικών αποστολών που άνηκε στην Αγία Έδρα. Η αποστολή τους ήταν απλή: να βρουν πάση θυσία τον καθηγητή.
Η πρόσκληση
{Αρχή κρυπτογραφημένου μηνύματος}
“Κοράκια”
Αποστολή: “Πεμπτουσία”
Στόχος: ανάκτηση Κλεοπάτρα Κυψέλη, ανάκτηση ευρημάτων.
Αμοιβή: 150.000€
Προορισμός: Ελλάδα, χωριό Κισσός, βουνό Πήλιο.
Πιθανή εμπλοκή: 4 ανταγωνιστικές ομάδες έως τώρα.
Τύπος Συμβολαίου: Προτεραιότητα Α.
Ο Ρωμαίος
{Τέλος κρυπτογραφημένου μηνύματος}